Foredrag

Foredrag - med kant på

BESTIL ET FOREDRAG


Foredragene er typisk af 1½ - 2 timers varighed med en lille pause efter en lille times tid. Efter pausen kan der, hvis det ønskes, indlægges tid til spørgsmål og/eller debat. 

Honorar med videre aftales med foredragsholderen .Hør nærmere hos Hans-Tyge B.T. T. Haarløv


foredrag@ejderen.dk

DANMARK  - KUN TIL EJDEREN


Drømmen om et lille Danmark: De nationalliberales slagord 'Danmark til Ejderen' er længe blevet (mis)forstået som en slags imperialisme, et udslag af dansk storhedsvanvid, hvilket Ole Bornedal med 1864-serien  får cementeret. Men historien er langt mere nuanceret og Ejderpolitikken havde bestemt sin rimeligehed og sit rationale.


Foredraget berører aktuelle spørgsmål om, hvad Danmark er og hvem er vi? Og hvad er en nation?


SØNDERJYLLANDS HISTORIE MED KANT PÅ


I dag hersker der i det store hele fred og ro i grænselandet, men sådan har det langt fra været.  Sønderjyllands historie er præget af forholdet mellem flertal og mindretal på begge sider af grænsen og af forholdet mellem Danmark og Tyskland.  Foredraget handler om spændingerne mellem dansk og tysk i 1800-tallet, ved Genforeningen og i tiden før, under og efter Nazityskland.BRETAGNE - MYTERNES LAND


Bretagne er på mange måder et spejlbillede på Danmark. Den franske provins er næsten ligeså stor som Danmark. Engang var det et selvstændigt rige med en rig historie og mange legender. Men under Den franske Revolution mistede landet sin selvstændighed og kæmper den dag i dag for at bevare sin kulturelle arv og sit keltiske sprog. Det skønne Bretagne er et eksempel på, hvordan det kan gå et land og en befolkning, der fremmedgøres for deres egen historie og kultur.